Фирмата "Хеброс бус", която преди време бе одобрена за купувач на "Градски транспорт" - Пловдив, а по-късно отхвърлена, спечели две дела в Окръжния съд, предаде Радио Пловдив.

С решението си магистратите задължават Надзорният съвет на Агенцията за приватизация да преразгледа договора за продажбата на 67 процента от акциите на общинския превозвач, подписан преди време от управителя на "Хеброс бус" Веселин Дошков и от шефа на Агенцията за приватизация Чавдар Марев.

Ситуацията отново ще забави приватизацията на Градския транспорт, защото без да дочакат решението на съда, общинските съветници взеха решение за нов търг, който бе спечелен от фирмата "Транс сити".

С другото си решение Окръжният съд задължава общината да възстанови на "Хеброс бус" 500 хиляди лева, които бяха внесени от дружеството като депозит за участието в конкурса за приватизация на Градски транспорт, а впоследствие от администрацията отказаха да върнат сумата.

По искане на "Хеброс бус" се чакат решенията на още две дела.
С първото се иска да се обяви за нищожно решението за обявяването на новия търг за приватизацията на общинския превозвач, спечелен от "Транс сити", а второто е с настояване да се обяви за незаконно решението с което местният парламент прекрати процедурата за приватизация с "Хеброс бус."