Откраднаха данъците, събирани в хасковското село Войводово. Обирджии отмъкнали каса с 1 600 лева и документи от кметството, съобщи БГНЕС.

Парите са от събраните местни данъци. Крадците са задържани от полицията. Това са двама мъже на 19 и на 24 години. Те са добре известни във Войводово с подобни прояви. В дома на единия в Хасково са намерени част от парите, металния шкаф и инструмента, с който е отворен.

Директорът на приходна дирекция Румен Тинчев в Хасково успокояват хората, че няма да плащат налози втори път, а отговорността за опазването на парите, е на кмета Илями Бефа.

Крадците са проникнали в кметството през отворен прозорец. Изкъртили са вратата и са проникнали в стаята на секретаря. Оттам са откраднали над 100-килограмов метален шкаф. В касата кметът съхранявал парите от събраните данъци на хората и документи.

Днес хората в селото отправиха упреци към кмета на селото Илями Бефа, че носи вина за случилото се. Сградата на общината бе заключена, а Бефа - привикан на разпит в следствието.