Горски инспектори от Стара Загора задържаха незаконна дървесина и ловни трофеи в село Дълбоким, в петък, 4 август. Нарушенията са констатирани при съвместна проверка с МВР Стара Загора и РИОСВ-Стара Загора.

Проверяващите спрели микробус, собственост на жител на село Дълбоки. В микробуса имало 5 кубически метра нарязани дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.

След като установили нарушението, инспекторите проверили и дома на мъжа. Станало ясно, че той съхранява в частния си двор още 22 куб. м. незаконно добити дърва. В стопанска постройка в двора се отглеждали 2 благородни елени, 2 кошути и един приплод и 1 елен лопатар без документи за произход. Властите констатирали, че елените видимо са свикнали със стопанина на двора и се държат като домашни животни.

В къщата на нарушителя са намерени и 9 трофея от благороден елен, 9 трофея от сръндак, трофеи от дива свиня и други трофеи от дивеч.

Образувано е досъдебно производство за незаконните дърва, трофеите са задържани от инспекторите на РДГ-Стара Загора и е съставен акт за административно нарушение. За елените в двора на къщата съвместно с представителя на РИОСВ е съставен съвместен констативен протокол с разпореждане да се представи документ за произхода на животните в срок до 14 август.