Човешки скелет е открит снощи в Благоевград. Предполага се, че останките са на изчезнал и обявен за издирване преди една година 39-годишен мъж, съобщи БГНЕС.

На зловещата находка се натъкнал вчера собственик на земеделски имот в квартал Старо Струмско, който решил да почисти стар бунар, за да го използва за поливане.
В бунара имало отдавна разложил се труп, от когото е останал само скелет и обувки.

Цяла нощ районът се охранява от патрул на Второ РУП-Благоевград. Още снощи е направен първоначален оглед, а днес предстои повторен оглед и изваждане на скелета от бунара.

Предполага се, че останките са на изчезналия през есента на миналата година и обявен от близките му за издирване, 39-годишния Ст. Цветков от жк "Струмско". Той работил при местен фермер, който отглежда животни и произвежда на млечни продукти.

39-годишният мъж работил при фермера, но бил освободен, тъй като злоупотребявал с алкохол. Малко след това изчезнал и бил обявен за издирване. От година по молба на близките му, изчезналият е издирван в района, по поречието на реките Струма и Бистрица, както и в землищата на съседните села Мощанец и Покровник.

Цяла нощ мястото е било под наблюдение на полицията. При втория оглед днес трупът е транспортиран за съдебно-медицинска експертиза.

Работата по установяване чий са останките и как са се озовали в изоставения бунар, продължава. Също тепърва ще се установява дали става дума за убийство или нещастен случай. От трупа ще бъде взета ДНК и сравнена с тази на родителите.