Откриха голямо количество кокаин в складове на фирма в Бургас. Към момента са извадени над 80 кг наркотик от 17 контейнера, съобщава БНТ.

Фирмата, в чиито складове е открит кокаина, внася хранителни продукти

Във връзка с разкритията, Апелативна прокуратура - Бургас ще проведе брифинг по-късно днес с участието на Георги Чинев - Административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - Директор на ОД на МВР-Бургас.

Антимафиоти откриха склад с над 100 кг наркотици и автомати в София
Обновена

Антимафиоти откриха склад с над 100 кг наркотици и автомати в София

Това потвърди зам.-главният прокурор Иван Гешев

Припомняме, че миналата седмица спецпрокуратурата разби организирана престъпна група за разпространение на наркотици, действала в цялата страна. Към момента са задържани под стража 7 лица, но обвиняеми са общо 33 души.

Групата на Радо Ланеца е действала на територията на страната от около 4-5 години, като едва от две години е започнало разследване.

Част от лицата са били известни на разследващите от преди, включително и когато техните физиономии бяха разпространени и на плакати от неизвестни все още хора.

Тогава плакатите бяха разлепени в центъра на столицата с надпис "Те тровят децата ви". По-късно те се появиха и във Варна.

Сак с кокаин изплува и край Калиакра

Сак с кокаин изплува и край Калиакра

Над 16 кг дрога е била открита във водите край плаж "Болата"