Антимафиоти откриха склад с над 100 кг различни наркотици и автомати в София, съобщи "24 часа".

Подозират, че съоръжението е на Радо Ланеца. Той е сочен за един от тримата лидери заедно със Стъклето и Телето на най-голяма наркогрупа, залавяна през последните години у нас.

Информацията за открития склад е потвърдил зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той уточнява, че повече подробности по случая ще има по-късно през деня.

"На атаките срещу прокуратурата ще отговорим по един начин - с работа. Независимо дали става въпрос за организирани престъпни групи, които тровят децата ни, както в случая, или за хора, които тормозят бабите и дядовците, майките и бащите ни в малките населени места, заявява Гешев.

По първоначална информация разследващите са открили и т.нар. "счетоводни тефтери" на групата.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че акцията на ГДБОП е била е кв. "Манастирски ливади" в София. 

В гараж, нает от един от участниците в групата, който се издирва, е намерено и иззето огромно количество различни наркотици, автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, доказващи престъпната дейност на групата.

Гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване. Огромната част от дрогата е доставена "на едро" в различни опаковки, чували, сакове.

Намерената в гаража марихуана е била съхранявана в 110 пакета с различно тегло, в два чувала и пет сака.

Иззети са 7 пакета с общо 70 000 броя таблетки екстази, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло, хероин, 100 пликчета с кокаин. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Служителите на реда са иззели още два автомата "Калашников" и един автомат "Скорпион", седем електронни везни, вакуумираща машина, предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици), както и 4 тефтера с "черното" счетоводство на групата.  

Издирват и с европейска заповед част от дилърите на Радо Ланеца

Издирват и с европейска заповед част от дилърите на Радо Ланеца

Общо 32-ма души са обвинени

Припомняме, че миналата седмица спецпрокуратурата разби организирана престъпна група за разпространение на наркотици, действала в цялата страна. Към момента са задържани под стража 7 лица, но обвиняеми са общо 33 души.

Групата на Радо Ланеца е действала на територията на страната от около 4-5 години, като едва от две години е започнало разследване.

Част от лицата са били известни на разследващите от преди, включително и когато техните физиономии бяха разпространени и на плакати от неизвестни все още хора. Тогава плакатите бяха разлепени в центъра на столицата с надпис "Те тровят децата ви". По-късно те се появиха и във Варна.

Спецакция срещу най-голямата наркомрежа у нас тече в цялата страна

Спецакция срещу най-голямата наркомрежа у нас тече в цялата страна

Извършват се арести в София, Пловдив и Поморие