Миналата седмица спецпрокуратурата разби организирана престъпна група за разпространение на наркотици, действала в цялата страна. Към момента са задържани под стража 7 лица, но обвиняеми са общо 32 души.

Групата на Радо Ланеца е действала на територията на страната от около 4-5 години, като едва от две години е започнало разследване. Голяма част от лицата са с европейска заповед за издирване.

Част от лицата са били известни на разследващите от преди, включително и когато техните физиономии бяха разпространени и на плакати от неизвестни все още хора. Тогава плакатите бяха разлепени в центъра на столицата с надпис "Те тровят децата ви". По-късно те се появиха и във Варна.

Спецакция срещу най-голямата наркомрежа у нас тече в цялата страна

Спецакция срещу най-голямата наркомрежа у нас тече в цялата страна

Извършват се арести в София, Пловдив и Поморие

Ръководителите на групата са били трима души, обяви наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев. Дейността им е била в три направления - производство и продажба на едро, като са засечени продажби и от по 50 кг, поддържане на дилърска мрежа и предлагане на дрога по нощни заведения. Прокурор Тренчев заяви, че е впечатлен от "производствените мощности", тъй като разбитата лаборатория е била като цяло хале с 1500 - 1600 стръка растения. 

Става дума за хероин, кокаин, коноп и екстази, като групата ги е предлагала и в нощни клубове. Засега не е установена връзка между тях и други престъпни групи.