Овъгленият труп на 28-годишната Тайбе Амет Ибрям, служителка на почистваща фирма "Титан", е открит в трафопост с високо напрежение в Бургас.

Трафопостът е собственост на електропреносната компания EVN и се намира на улица "Възстаническа" в комплекс "Меден Рудник".

Жената е влязла вътре около 10.30 часа тази сутрин. Заради високото напрежение тя е загинала на място, съобщиха от ОД на МВР.

Инцидентът е предизвикал токов удар. Електричеството вече е възстановено след 4-часово прекъсване, заяви кметът Димитър Николов.

С негова заповед са прекъснати учебните занятия в намиращото се наблизо ОУ "Найден Геров", което също е без електричество.

Димитър Николов каза, че ще настоява за спешен отговор от EVN бил ли е трафопостът заключен и ако не е бил, каква е причината. Той определи ситуацията като безотговорност и немарливост от страна на отговорните служители.

Николов е поискал информация за състоянието на трафопостовете в цялата община и дали съществуват други рискови, за които компанията не се е погрижила.

Към този момент екипи на ЕVN отстраняват аварията. Трафопостът „убиец" е ограден със сигнална лента, а патрулен екип на ОДП ограничава достъпа на хора до него.

Учениците, които са втора смяна, са започнали учебните занятия.