Около 23 и 25 часа на 13 февруари телефон 112 е получен сигнал, че на пътя Пампорово-Стойките в лек автомобил с пловдивска регистрация са намерени телата на мъж и жена.

След направен оглед е установено, че в колата са телата на 48-годишен мъж и на 41-годишна жена, двамата от Пловдив. По тях са открити следи от огнестрелни рани. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе и ОДМВР-Смолян, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Телата на мъжа и жената са транспортирани в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" Смолян за аутопсия.

"Окръжната прокуратура в Смолян е започнала досъдебно производство. На място се извършват огледи. По първоначални данни се касае най-вероятно за убийство и последвало самоубийство с пистолет "Макаров"", коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Установихме в хода на издирвателните действия, съвместно с ОД на МВР- Пловдив, че мъжът е на 48, а жената на 41 години от Пловдив. Живеели са на семейни начела. Телата са в болницата в Смолян за аутопсия", каза директорът на ОДП- Смолян ст.комисар Николай Димов.

"Предстоят експертизи да потвърдят дали това е оръжието, има гилзи, куршуми също са намерени. Към настоящия момент можем да кажем, че са запазени всички следи, предстои назначаването на други експертизи", коментира зам.-окръжният прокурор в Смолян Недко Симов.

Според информацията, жената е с три огнестрелни рани, две в гърдите и една в главата, а мъжът с една в главата. Пистолетът, който е незаконен е открит в скута й, а мъжът е бил на шофьорската седалка, облечен изцяло в черни дрехи.

"Към настоящия момент се работи по всички възможни версии, оформя се водеща, по първоначалните доказателства, за убийство и самоубийство", обяснява комисар Димов.

Мъжът има пълнолетен син от друга жена, а загиналата жена е разведена и има непълнолетна дъщеря. От два дни, жената е имала и трудовоправни отношения с банка в курорта. Засега полицията не открила постоянна трудова заетост за мъжа, но знаят, че е музикант.