След двудневна упорита работа с помощта на системата за видеонаблюдение полицейски служители от РУМВР-Костенец установиха шофьор, прегазил 45-годишен от с. Марица.

През нощта на 8 ноември около 2.00 часа таксиметров шофьор позвънил на тел.166, представил се и съобщил, че на главната улица в гр. Долна баня на средата на пътя има чувал или тяло на човек.

Видимостта била много ограничена заради падналата гъста мъгла. Дежурният помолил таксиметровия шофьор да се върне и да погледне отново, докато пристигнел автопатрул. Човекът се отзовал на молбата и след малко се обадил като бил доста озадачен, че на посоченото място на пътя няма следа от тяло на човек или чувал.

В събота сутринта близо до входа на църквата в Долна баня местен жител се натъкнал на трупа на жертвата.

Пристигналите на място полицаи установили самоличността на мъжа - 45 г. от с. Марица. Последвалата експертиза установила, че употребил голямо количество алкохол, а по тялото му имало белези, които напомняли за претърпян пътен инцидент.

В продължение на две денонощия полицейските служители издирвали автора на прегазването. Проверени са 40 автомобила - микробуси и леки автомобили. В хода на разследването станало ясно, че бял "Нисан" преминал през тялото на жертвата.

Установен бил и шофьорът - 23-годишен местен младеж. Преди инцидента той употребил голямо количество алкохол и седнал да шофира.

Пред полицаите разказал, че докато се движел по ул."Търговска" усетил силен удар, но помислил, че е дупка и продължил пътя си.

Тежко раненият вероятно събрал сили и успял да стигне до входа на местната черква, където бил открит рано сутринта.

По случая се води дознание.
Младежът бил задържан с полицейска мярка за 24 часа в РУ на МВР-Костенец. Продължава работата по изясняване на инцидента.