Делото, което "Лукойл" води срещу Агенция "Митници" за отнетия лиценз на рафинерията, отново бе отложено.

Причина за отлагането е, че юристите на Агенцията поискаха време да се запознаят с новопостъпили доказателства, съобщава БНР.

Следващото заседание в Административен съд-София-град е на 12 декември. Дотогава от Агенция "Митници" ще се запознават с новопоявилите се документи.

Припомняме, на 27 юли Ваньо Танов издаде решение за прекратяване действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал „Росенец" на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Причината за отнемането на лиценза на компанията е, че не са монтирани измервателните уреди на посочените в наредба на митниците места.

Рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, тъй като Върховният административен съд реши, че производствения процес може да продължи, докато делата по същество не приключат.

Преди близо месец Адвокатите на "Лукойл" поискаха от ВАС да се изпрати допитване до Съда на Европейския съюз за това дали нормата на Закона за акцизите и данъчните складове, която урежда измервателните уреди, не противоречи на европейската практика.