Жители на Цалапица и близки на убития Димитър Малинов се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив. Те настояват за отлагане на делото, докато не бъде разпитан основния заподозрян - Рангел Бизюрев.

Днес в съда е насрочено заседание по процеса срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени, че са укрили трупа на жертвата.

Майката на Димитър отново настоя мярката на Динкови да си остане същата. И изрази несъгласие с обвинителния акт - братята не са укриватели, а съучастници, убедена е майката на убития.

Тя настоя още делото да бъде прехвърлено в Окръжната прокуратура. Според нея все още няма конкретна дата за екстрадицията на заловения в Дания основен заподозрян Рангел Бизюрев.

От прокуратурата заявиха, че от Дания не е получена информация, че съдебните власти са разгледали искането за екстрадицията, съобщи Нова телевизия.

Съдът отказа да сложи близнаците от Цалапица в отделни килии

Съдът отказа да сложи близнаците от Цалапица в отделни килии

Искането бе отправено от майката на убития Димитър Малинов

По-късно съдът реши делото да продължи след месец, на 26 февруари.

Защитата на братята Динкови в лицето на адвокат Светлана Званчева поиска по-лека мярка - домашен арест с електронна гривна и заличаването на Бизюрев от това дело, но и двете искания не бяха уважени.

Съдия Боян Кюртов прецени, че разпитът на Бизюрев е възможен, макар и още да няма информация за екстрадицията му от чужбина.