За пореден път не тръгна делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в педофилия и блудствени действия с 14 деца от кв. "Надежда" в Сливен.

Причината - нов отвод на съдебния състав на Районния съд. Той се дължи на отправени обиди към съдебния състав от обвиняемия Хъл по време на заседанието, обясни адвокатът на едно от пострадалите деца Стойко Славов, цитиран от БНР.

"Изниква резонният въпрос - впоследствие, ако подсъдимият, виждайки, че очевидно тази стратегия работи, продължи с това си поведение спрямо последващи съдебни състави, какво правим от тук нататък и това дело ще бъде ли разгледано най-накрая", запита Славов.

Другият адвокат по делото Николай Конарев, който представлява 6 от пострадалите деца, обяви, че предстои делото да бъде върнато на председателя на съда за ново разпределение.

Очаква се нов съдебен състав и ново насрочване на производството.

Съд в Сливен даде ход на делото за педофилия срещу британски пастор

Съд в Сливен даде ход на делото за педофилия срещу британски пастор

Задържан за първи път през 2019 г. и след това през 2022 г.

Припомняме, Даниел Хъл бе арестуван на 12 септември 2019 г., след което бе обвинен за блудство.

Той бе задържан в ромския квартал "Надежда" и срещу него бе образувано досъдебно производство за педофилия. През 2016 г. той вече е бил задържан с европейска заповед за арест по искане на Министерство на правосъдието на Великобритания.