Протестиращият Чавдар Янев отново се опита да се замозапали пред ВСС, като се заля с горивна теност и дори погълна част от нея.

Инцидентът стана към 9:30 часа.

Опитът му обаче бе осуетен от полицията и с него разговаря лично главният прокурор Сотир Цацаров.

Все още не са ясни мотивите му да опита да се самоубие. Екип на Спешна помощ го прегледа и положи грижи за него.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в 10.30 часа съпругата на Чавдар Янев и самият Янев ще бъдат изслушани от Съвета.

По-късно МВР потвърдиха за инцидента, като уточниха, че опитът за самозапалване е предотвратен от служители на Трето районно управление на Столичната полиция.

55-годишният Янев се е залял с течност с мирис на бензин.

Припомняме, вчера Янев отново направи опит да се самозапали пред ВСС, но пожарникари, полицаи и служители на психодиспансера „осуетиха" опита му.

Преди дни той бе обявен за общонационално издирване, след като съпругата му откри писмо, оставено от него, в което той пише: „Във високата планина започва зоната на смъртта".

Янев се „прочу" покрай гладната стачка, която изкара в палатка пред сградата на Съвета в знак на протест срещу Топлофикация и своеволията и престъпното бездействие на съдебната власт.

До крайните действия гражданинът прибягна, след като беше осъден от топлинното дружество да плати сериозна сума пари за три радиатора, които той изобщо не е използвал поради простата причина, че в дома му има не 7, а 4 радиатора. Оказа се, че има и друго дело от Топлофикация, което Янев настоява да бъде спряно.

С тази тежка задача той „натовари" ВСС и лично председателя на етичната комисия Ясен Тодоров. Последният се опита да му обясни, че в неговите правомощия не се включват подобни дейности. Янев обаче беше твърд: „Чакам да си подадете оставката! Всеки работен ден ще съм тук, докато не спрете делото."