Синът на бизнесмена Румен Гунински - Румен Гунински-син е бил отвлечен в "Студентски град" в София, съобщи БТА.


Според неофициална информация е поискан откуп от 1 млн. евро. Пред БНР Румен Гунински отрече информацията.

Похитителите са го причаквали в бял микробус. Те са изчаквали момчето в района на Спортната академия. Румен с приятел е разхождал кучето си и се е прибирал към дома си, който се намирал в близост.

Тогава от микробуса слезли няколко души, нанесли удари на приятеля му, а Румен качили насилствено в микробуса.

На мястото на отвличането са изпратени оперативни екипи на вътрешно министерство, които извършват оглед. Присъства и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

В ефира на БиТиВи, той не потвърди, но и не отрече информацията, че похитителите са носели униформи на служители на МВР.

Румен Гунински, бащата на отвлеченият тази вечер Румен Гунински младши, е говорил със сина си минути преди последният да бъде похитен в Студентския град. "Чух се с него около 19. 40 ч., отвличането е станало около 20 ч.", заяви Гунински старши.

Още...

Отвлеченият е студент в Националната спортна академия, специалност "Спортен мениджмънт", преди се е занимавал с баскетбол, на 22 г. Няма криминални прояви.
Състудентите му го познават като спокоен, неконфликтен и скромен.

Сигналът е подаден на телефона за спешни повиквания 112.

По думите на Георгиев, микробусът, с който е бил отвлечен, е тръгнал в посока "запад". Главният секретар допълни, че "случаят е много сериозен".

Той отбеляза още, че се работи, за да се установи дали отвличането е дело на "онази група". Попитан за коя група става въпрос, Георгиев отговори: "За онази група, която от много време тормози цялото общество".

Той допълни, че отвличането е станало пред очите на много хора.

Бащата на отвлечения Румен Гунински се занимава с бизнес в Правец, където е и общниски съветник на БСП.

Румен Гунински - баща е бил вербуван за сътрудник на ДС през 1982 година от служителя Цвятко Катеринкин. Агентурният му псевдоним е бил Гочев.

БТА публикува информация, че името на бащата Румен Гунински, според "Дакси", фигурира в няколко фирми. Това са  "Университетски недвижими имоти-Правец", " Булит", " Фламинго" и "Рум ойл", "Голд тайм", участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Св.Теодор Тирон", сдружение "Обединен спортен клуб-Правец- 2008".