Скарване е довело до намушкването с нож на 16-годишно момче в София, съобщава bTV.

Припомняме, случаят е от петък следобяд, но за него стана ясно снощи. Младежът е настанен в "Пирогов".

След спречкване с група млади мъже ученикът и още един тийнейджър са нападнати и бити. По-тежко пострадалото момче е с три прободни рани в областта на корема и гърдите, като снощи е било в реанимация. Другото момче е пострадало от ударите и след преглед е изписано.

Първоначално за нападението са задържани трима души, но впоследствие единият е освободен. Човекът с ножа, който е сочен за извършителят, е палестински гражданин.

По данни на полицията инцидентът е станал след скарване в района на 18-о училище в столицата.

16-годишно момче е намушкано с нож в София

16-годишно момче е намушкано с нож в София

Има задържани

По последна информация няма опасност за живота на настаненото в "Пирогов" момче. Неговият баща разказа, че синът му е стабилизиран, като лекарите са направили всичко възможно, за да го спасят. Той обясни, че двама от нападателите са мигранти, а третият - български гражданин. Спречкването е станало пред магазин до училището, след което двете групи се разделили.

През това време тримата нападатели се връщат до магазина, единият прескача бара и взима нож, разказа той. Собственикът на магазина се е опитал да вземе ножа, но не е успял. След това тримата догонили момчетата и ги заплашили с оръжието.

"Някои се разбягват, но синът ми и още един негов приятел не успяват. Наръган е в гърдите и корема. Тук вече е неописуема жестокост. Третият нападател - българинът, по информация се оказа, че е Ахмад Алгафари, племенник на Нидал Алгафари. Това са данните на очевидци", разказа още бащата.

Потвърдено е, че става въпрос за племенник на Нидал Алгафари. Версията на семейството му обаче е, че той се е опитал да спре човека с ножа, а тъй като не е установен като извършител, е бил освободен.

"По моя информация той не е държал ножа, но може би е бил най-агресивният. След нанесения побой синът ми е намушкан в гърдите и отстрани в корема. Ахмад Алгафари вижда къде му е раната и започва да го удря с юмруци там, без да спира. Това са разказите на свидетели, които са дали показания", твърди бащата.

Показания са дали над десет души. Нидал Алгафари също бил забелязан пред Трето районно управление. Според бащата на намушканото момче вече има опит за прикриване на истината, тъй като в някои медии се съобщава само за двама задържани.

Впоследствие от прокуратурата съобщиха, че на 17-годишният нападател, намушкал непълнолетното момче, е повдигнато обвинение.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода".

До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и е извършен оглед на местопроизшествието. Назначени са експертизи.

Тъй като подсъдимият не е български гражданин, няма постоянен адрес и има възможност да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

В понеделник ще бъде внесено искане в съда за оставянето му за постоянно в ареста.