Пожар е избухнал на стълбищната площадка пред апартамента на семейство Ваня Меранзова Керанова и Желязко Колев Робаков - и двамата районни прокурори от Стара Загора.

На същата площадка на 4 етаж на кооперацията се намират и апартаментите на Георги Стоянов Павлов, който работи като дознател в РУ-ТП - Стара Загора и Марин Младенов Маджаров, който работи в "Автосервиз" също в Стара Загора.

Огънят не е успял да засегне апартамента. Изгоряла е входната врата на жилището и електрическата инсталация на стълбището на блока, който е газифициран.

Макар че няма пострадали, вследствие пожара са последвали значителни щети, възникнала е опасност огънят да се разпространи и върху други имоти, и е представлявал опасност за живота и здравето на живущите на етажа.

Палежът е станал около 01.30 часа тази нощ и според апелативната прокуратура в Пловдив е умишлен, тъй като при обслужването на произшествието са намерени и иззети проби от запалителна течност вероятно "газьол".

Семейството прокурори са били в жилището си по време на инцидента, но не са пострадали.

От апелативната прокуратура коментират, че де работи по различни версии, но най вероятната е опит за отмъщение и сплашване от страна на криминалния контингент, във връзка с нарасналата през последните години активност на прокуратурата за ефективно противодействия на криминалната престъпност.