emaxpress
Лекарят, при чието дежурство починаха три от бебетата в областната болница в Пазарджик, е подал молба за напускане, съобщава БиТиВи.

Д-р Симеон Атев е пожелал да бъде освободен от работа, считано от днес

В областната болница днес започна и проверката на Българския лекарски съюз по повод смъртните случаи на четири новородени в лечебното заведение. Извършена е проверка на медицинската документация, направени са анкети с д-р Симеон Атев и завеждащия АГ-отделението д-р Георги Стоянов.

Припомняме, на 14 срещу 15 юни в болницата постъпили три родилки. Още в началото стана ясно, че едно от бебетата е било мъртво при постъпването на майката. При втория случай става дума за тежки вродени малормации и след раждането бебето не е можело да живее повече от минути. При третия случай обаче има седалищно разположение на плода.

Здравният министър Стефан Константинов коментира, че при случая със седалищно предлежане има груби пропуски в работата на екипа.

Последствията ще бъдат тежки за екипа, те ще са индивидуални за екипа, категоричен бе тогава здравният министър.

По-късно, от доклад на Регионалната здравна инспекция стана ясно, че гинекологът, в чието дежурство починаха трите бебета, е употребявал алкохол по време на работа и се е държал неадекватно и непрофесионално.