Няма никакви спорове за конституционните промени. Всичките предложения са на ПП/ДБ и на ГЕРБ. В това увери депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание за конституционните промени.

Коментарът си той направи, след като участва в извънредното заседание на Комисията по правни въпроси в парламента относно законопроектите за промени в Наказателния кодекс и Законът за домашното насилие.

ДПС единствено не са съгласни с предложенията за кметските мандати и те отпаднали от проекта за промяна на Конституцията. "Няма предложения на ДПС в конституционните промени, ние припознахме техните предложения", посочи Пеевски.

Той бе категоричен, че червената химикалка на ДПС не е драскала Конституцията. "След като прочетох изявленията, идеите за промяна на Конституция са добри и лично ДПС ще предложат да не председателства главният прокурор прокурорския съвет, а някои избран от ВСС. ДПС ще предложат главният прокурор да няма два мандата, а един мандат от 5 години", обясни Делян Пеевски.

"Правосъдие за всеки" видяха червената химикалка на ГЕРБ и ДПС в конституционните промени

"Правосъдие за всеки" видяха червената химикалка на ГЕРБ и ДПС в конституционните промени

Късат споразумението с ПП/ДБ за проекта за промяна на Конституцията