Петър Низамов - Перата искал двете бургаски медии да му се извинят. Това стана ясно от негово изявление по-рано днес.

Районният съд в Бургас даде ход на делото на Перата срещу трети информационен сайт, след като Низамов пусна иск за финансово обезщетение заради стари публикации в бургаското онлайн издание. Става въпрос за сайта "е-бургас", който също е отразил новина за Перата, позовавайки се на официално съобщение на МВР, информира БГНЕС.

АЕЖ определя за скандално осъждането на медии, цитиращи МВР и Прокуратурата

АЕЖ определя за скандално осъждането на медии, цитиращи МВР и Прокуратурата

Ако тези решения бъдат потвърдени и на следваща инстанция, АЕЖ - България ще запознае международните институции със случая

Припомняме, Перата отново влезе във фокуса на общественото внимание, след като осъди на първа инстанция два информационни сайта в Бургас. При отразяването на новината сайтовете БургасНюз и Бургасинфо се позовали на официални прессъобщания на МВР и прокуратурата. Перата имал претенции за думата "бияч", която медиите използвали в заглавието на дописките.

Петър Низамов съди журналисти

Петър Низамов съди журналисти

Дела срещу медии притесняват Асоциацията на европейските журналисти

Днес Перата беше категоричен, че срещу него се води целенасочена кампания, която продължава вече втора година. По думите му било нормално най-накрая да реагира.

Низамов посочи, че е предложил на "горките медии, които искал съм да им взема парите", да се извинят публично за написаните клевети. Медиите обаче продължили "със същите клевети, за които вече са осъдени, за които вече е доказано, че са клевети... Така че това е причината. Ако беше нормално отреагирано, ако бяха ми се извинили, дори щях да се откажа да ми плащат обезщетението, както бях и заявил", обясни Низамов.

ВСС единодушно прие Декларация във връзка с протести на журналисти

ВСС единодушно прие Декларация във връзка с протести на журналисти

ВСС се надява, че действията на журналистическата колегия в Бургас не представляват опит за натиск върху съда и за влияние върху неговата безпристрастност