19-годишен перничанин е задържан след преследване с полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момчето с инициали С.Р. оказало яростна съпротива на органите на реда.

Вчера малко преди 23 часа на кръстовище "Шахтьор" в Перник полицаи подали сигнал за спиране на шофьора на лек автомобил "Фолксваген Пасат". Той не се подчинил и с мръсна газ насочил колата към с. Люлин.

Незабавно след него тръгнали два патрулки с включени звукови и светлинни сигнали. Те успели да го затиснат в улица без изход.

Попаднал в капана, 19-годишният С.Р. върнал возилото на заден ход, ударил спрялата зад него полицейска кола, после заедно със 16-годишната си приятелка изскочили от нея и побягнали.
Бягството им обаче било за кратко - двамата били засечени и задържани.

При задържането С.Р. оказал яростна съпротива, което наложило служителите на реда да използват помощни средства.

С.Р. не за първи път проявявал неподчинение и бягал от полицейска проверка, добавят от МВР. Справка в полицията сочи, че на 8 май той заплашил 21-годишна жителка на с. Люлин, отнел й ключовете от автомобила- марка "Роувър", който бил паркиран пред кафене в Перник и потеглил в неизвестна посока.

Потърпевшата подала сигнал в областната дирекция и за броени часове служителите на реда открили колата, изоставена зад жилищен блок на ул. "Св. Св. Кирил и Методий".

С.Р. остава в полицейския арест за 24 часа.