Верижна катастрофа е станала на магистрала „Люлин”. Ударили са се пет леки коли, съобщиха за News.bg от столичната дирекция на полицията.

Сигналът за катастрофата е постъпил малко преди 8.00 часа тази сутрин. При произшествието е пострадал 19-годишен мъж, пътувал в една от колите. Той е откаран в болнично заведение, като по първоначални данни не е получил сериозни наранявания. Опасност за живота му няма. 

Междувременно от Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че заради катастрофата движението при 6-ти км в посока София на магистралата временно се осъществява в една лента.

От пътната агенция призоваха шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

От Агенция „Пътна инфраструктура” са категорични, че причината за верижната катастрофа не е заледяване на пътя.

Настилката е била обработена с техническа сол сутринта в 4.00 часа. Именно тази сол се използва за поддържането на магистралите. Използването на пясък при тях е забранено.

Служител на Областното пътно управление-София е направил обход в 7.00 часа сутринта и не е констатирал заледявания.

В района на инцидента - между Тунел 1 и пътен възел „Мало Бучино“, между 7.30 ч. и 8.00 ч. е имало гъста мъгла с видимост около 20 метра. От „Пътна полиция” са констатирали, че причината за катастрофата е шофиране с несъобразена с метеорологичните условия скорост.

От Пътната агенция обръщат внимание, че през зимните месеци е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация, въведените ограничения в скоростта и необходимата дистанция.