Петима души са арестувани през изминалата нощ във Варна при специализираната полицейска операция, съобщи Дарик. Служителите на реда са проверили 426 лица, от които криминално проявени са се оказали 61. Профилактирани са 15 сборища на наркомани. 

Полицаите в морската ни столица са проверили 18 увеселителни заведения и районите около тях за лица, които ползват охрана и ескортиращи ги автомобили. Само две нарушения са установени. Едното е за нарушаване на нощната тишина, другото - заведение е работело след регламентираното му работно време. Срещу ице, притежаващо амфетамини, е образувано бързо полицейско производство. 

Екипите на КАТ са проверили 243 шофьори на автомобили. Задържани са четирима пияни водачи и са установени други двама неправоспособни. 

При акцията са установени общо 109 констатирани нарушения на Закона за МВР, Закона за движение по пътищата и Наредбата за обществения ред на Община Варна по време на полицейската операция.

Варненската акция е част от полицейските проверки в цялата страна, предприети по разпореждане на главния секретар на МВР.