Шуменски полицаи задържаха извършители на крупна кражба, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържаха мъж, откраднал над 200 стека цигари от складово помещение на бензиностанция край автомагистрала „Хемус", в землището на Каспичан.

Сигналът за извършеното престъпление е получен в полицията в Нови пазар половин час след полунощ на 18 февруари. Незабавно на място била изпратена оперативна група от участъка в Каспичан.

При първоначалния оглед криминалистите установили, че в помещението не е проникнато с взлом. Разследващите стигнали и до версията, че по всяка вероятност информация за кражбата е подадена от човек, който е добре запознат с обстановката в бензиностанцията.

В хода на разследването те установили, че около 22.00 часа предишния ден, в тоалетното помещение към обекта влязъл мъж, който отворил от вътрешната страна входната врата, водеща към няколко други помещения, сред които и складовото.

Два часа и половина по-късно, през нарочно оставената открехната врата влязъл маскиран мъж. Преди да извърши кражбата, той изтръгнал кабелите на охранителната камера.

Маскираният натоварил цигарите на лек автомобил „BMW" със заличени регистрационни табели. Така криминалистите стигнали до 23-годшния Д.Н. от Шумен, извършил престъплението с помощта на 22-годишния Д.Я. - служител на бензиностанцията.

Станало ясно, че вечерта на 16 срещу 17 февруари той не бил на смяна. След като се придвижил до района на бензиностанцията с лек автомобил „Опел", той започнал да подава информация по телефона на Д.Н. за движението на персонала.

Откраднатите 216 стека с цигари са намерени и иззети при претърсване на складово помещение в с. Дибич, където работи Д.Н.

Двамата са задържани за срок до 24 часа. Работата на разследващите по случая продължава.