В столичния квартал "Люлин" шофьор с бус предизвика сериозен инцидент, ударяйки няколко паркирани автомобила, съобщи Нова телевизия

Инцидентът се е разиграл в събота вечерта, когато пред блок в района са ударени три коли, 7 колчета, пътен знак и кофа за смет. След като нанесъл щетите, шофьорът продължил да се движи и ударил още едно паркирано превозно средство.

Шофьорът е спрян от служители на Девето РУ, а екип на КАТ-СДВР го е тествал с дрегер, който отчел 2.6 промила алкохол. При инцидента няма пострадали.

Пътният експерт Диана Русинова коментира, че щетите за инфраструктурата остават за данъкоплатците и изрази надежда, че пострадалите автомобили имат застраховка. Тя подчерта необходимостта от повече мерки за безопасност на движението, особено около образователната инфраструктура.

Русинова изрази разочарованието си от инцидента с общинския съветник Благовест Георгиев, като насърчи тези, които са го издигнали, да проверяват внимателно кандидатите за длъжността. Тя подчерта, че в такива ситуации е важно лицето, което е участвало, да се извини, а не да избягва от отговорността си.

По думите на експерта, водачи, които се качат зад волана след употреба на алкохол, обикновено правят това повторно, като това може да има фатални последици. Русинова постави въпроса как лице с подобно поведение може да бъде член на Комисията по безопасност на движението.

Катастрофа взе жертва на пътя Ореш-Свищов

Катастрофа взе жертва на пътя Ореш-Свищов

Сблъскали са се лек и товарен автомобил