Бързо производство е образувано от прокуратурата в Пловдив заради заплахи спрямо екип на Спешна помощ. Производството е срещу руския гражданин Владимир З., живущ в град Хисаря. Вчера той се обадил на тел.112 и поискал Спешна медицинска помощ заради коремни болки.

Медицинският екип го посетил веднага в дома му и го заварил на легло, като искал от него да посочи причината за оплакванията си. В това време Владимир З. започнал да отправя реплики, че ще ги убие, станал от леглото, извадил нож от близкия шкаф и го насочил към лекарката. Той отправил към нея закана с думите: "Аз сега ще те убия."

В това време е бил подаден сигнал в дежурната на РУ на МВР-Хисаря, като на място пристигнал полицейски екип, който предотвратил по нататъшна саморазправа. Владимир З. отправил заплахи и спрямо служителите на МВР.

Владимир бил пиян. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Руснакът живее с временна адресна регистрация в гр. Хисаря и е със статут на чужденец. Утре, 9 юни 2017 г., прокуратурата смята да удължи срока му на задържане на 72 часа с постановление на прокурор и да бъде привлечен като обвиняем след допълнително съгласуване за правната квалификация с Окръжна прокуратура-Пловдив.

Районна прокуратура в Пловдив наблюдава бързо производство за закана за убийство и закана срещу орган на властта за причиняване на телесна повреда - престъпления по чл. 144 ал.3 и по чл. 144 ал.2 от Наказателния кодекс.