Полицаи от областната дирекция на полицията в София задържаха пиян шофьор на турски ТИР, информират от пресцентъра на МВР.
При задържането му чужденецът оказал яростна съпротива.

На 5 октомври късно вечерта на тунел "Траянови врата" автопатрул забелязал камион с прикачено товарно полуремарке, който неестествено криволичел по цялото пътно платно посока София.

Единият полицай подал сигнал със стоп-палка на водача да спре. Шофьорът едва успял да реагира, отбил вдясно в последния момент и за малко не блъснал служителя.

При проверка станало ясно, че камионът е с турски регистрационни табели, а водачът - във видимо пияно състояние.
При слизане от кабината шофьорът паднал на пътното платно.

Когато служителите на реда му поискали документите, той започнал да крещи и дърпа служителя като се опитал отново да се качи в камиона.

При задържането му, турчинът яростно се съпротивлявал, нахвърлил се върху един от полиците и откъснал пагона на служебното му яке.

По-късно е установено е, че това е 37-годишният Челик Х. от гр. Ускудар, Истанбул.
Автомобилът "Рено Магнум" и прикаченото товарно полуремарке, натоварени с бяла техника са собственост на истанбулска фирма.

При проверка за алкохол дрегерът отчел 2.28 промила.

Пияният мъж е отведен в Ихтиманския център за спешна медицинска помощ за вземане на кръвна проба. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Образувано е дознание.