13-годишно момче е в тежко състояние след катастрофа, станала на пътя между Златарица и Горско ново село, съобщиха от полицията във Велико Търново.

Инцидентът станал около 01,00 часа тази нощ, когато лек автомобил „Рено Клио", управляван от 15-годишната М. Ю. от Златарица, движейки се в посока Горско ново село на прав участък, излязла от пътното платно и се преобърнала встрани от пътя.

В резултат на това е пострадал 13-годишмният Х. Б. от Златарица, който е настанен във великотърновската болница с фрактура на ключица и травми в областта на главата, с опасност за живота.

Момичето е с леки травми и след преглед в еленската болница е освободена за домашно лечение. С леки наранявания са и 14-годишната А. Д. от Златарица и 21-годишният Е. М. с германско гражданство, който е бил до водача.

Всички участници в инцидента са от ромски произход. Компанията празнувала рождения ден на 15-годишното момиче в жилището на родителите му. След като се почерпили, М.Ю. взела ключовете за автомобила на баща си, качила приятелите си и потеглили към Горско ново село.

Момичето е било с 1,64 промила алкохол в кръвта. По случая е образувано бързо производство.

Работата по случая продължава.