Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан, въпреки, че е платил наложената му от съда гаранция от 1 млн. лв., съобщи БНТ, позовавайки на ПР-ката на предприемача Ани Александрова.

По думите ѝ грубо са били погазени конституционните права на Пламен Бобов. Тя отбелязва, че той е задържан с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден.

По думите на Бобов беззаконията у нас не можела повече да продължава. Европа и света трябвало да се намесят.

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Очаква се да бъде внесено искане за постоянен арест

Припомняме, че в началото на юни брат му - Атанас Бобоков остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Адвокат на обвиняемите обаче посочва, че все още не се знае какви точно престъпления прокуратурата твърди, че са извършили обвиняемите.

Атанас Бобоков се оттегля като директор на "Монбат"

Атанас Бобоков се оттегля като директор на "Монбат"

Той остава председател на Съвета на директорите