Атанас Бобоков се оттегля от поста главен изпълнителен директор на българската "Монбат". Това става ясно от негово изявление, разпространено от компанията до борсата.

Той обаче остава председател на Съвета на директорите.

Припомняме, братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група за за търговия с боклуци.

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на "Монбат", а Пламен Бобоков беше освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв.

Каракачанов познавал братя Бобокови като работливи хора

Каракачанов познавал братя Бобокови като работливи хора

Нямал нерегламентирани връзки с тях, въпреки, че бил кум на Пламен Бобоков

Действията на прокуратурата доведоха до срив на акциите на компанията с близо 20%. По този начин пазарната капитализация на дружеството - един от лидерите по приходи у нас, намалява от 160,7 млн. на 130,3 млн. лв.

Спрямо постигнатия на 5 февруари връх от 6,50 лв. за акция компанията губи 48% от пазарната си капитализация. Първият спад дойде през март заради пандемията. Тогава компанията поиска временно спиране на търговията с акциите ѝ, но БФБ отказа. За същия период индексът Sofix губи 19% от стойността си.

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Очаква се да бъде внесено искане за постоянен арест