Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани връзки с братята Пламен и Атанас Бобокови, задържани заедно с Красимир Живков по аферата с боклука, съобщи bTV.

Вицепремиерът потвърди появилите се информации, че е кум на сватбата на Пламен Бобоков.

"Когато преди 25 години примерно си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг политик, трети става лекар, четвърти журналисти", поясни Каракачанов.

По думите му взаимоотношенията им са свеждали до срещали по семейни мероприятия, защото е кръстник на трите му деца.

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Очаква се да бъде внесено искане за постоянен арест

"Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, хора работливи, хора, които започнаха от една гола поляна", отбеляза още Каракачанов.

По думите на вицепремиерът парите, които са печелели, не ги хвърляли по яхти и самолети, а ги хвърляли и влагали в разширяване на производството, отваряне на нови работни места. 

Карачанов уточни още, че поръчките за модернизация на българската армия не са забавени заради коронавируса. 

Министърът на отбраната положи цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци в Деня на Ботев.

Припомняме, че на бившия вече зам.-министър на МОСВ Красимир Живков и братя Бобокови бяха повдигнати обвинения за участие в ОПГ за търговия с боклуци. 

Преди това беше претърсен домът на Красимир Живков в Ботевград, както и къщата и офисите на бизнесмена Пламен Бобоков в Русе.

След това стана ясно, че Живков и Атанас Бобоков остават за постоянно в ареста, за другия брат Атанас Бобоков съдът е определил парична гаранция от 1 милион лева.