Братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани, съобщи БНТ.

Собствениците на "Приста Ойл" са разследвани за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Срещу тях имало доказателства за фиктивен износ на опасни отпадъци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери.

Според информация на БНТ двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Предстои да се прецени дали и какви обвинения да им бъдат повдигнати, като в случай, че бъдат привлечени като обвиняеми, е възможно арестът им да бъде удължен до 72 часа, както и да се иска постоянното им задържане.

Зам.-министър Живков и още петима в ареста за 24 часа

Зам.-министър Живков и още петима в ареста за 24 часа

Заподозрян е за участие в организирана престъпна група за опасни отпадъци

Припомняме, че по-рано днес беше задържан зам.-министърът на екологията Красимир Живков. Спецпрокуратурата го разследва за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци - в това число и опасни.

Заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия.

Прокуратурата разследва злоупотреби с отпадъци по две линии.

Припомняме, че по-рано днес зам.-министър Красимир Живков беше изведен от МОСВ за разпит в спецпрокуратурата. На излизане от сградата той заяви, че не е арестуван и оказва съдействие на прокуратурата. По думите му отговарял за отпадъците от 2 месеца.

Рано тази сутрин беше претърсен домът на Красимир Живков в Ботевград, както и къщата и офисите на бизнесмена Пламен Бобоков в Русе.

Спецакция в дома и фирмата на Пламен Бобоков 

Спецакция в дома и фирмата на Пламен Бобоков 

Иззети са вещи и документи