Бизнесменът Пламен Бобоков е платил гаранцията си след крайния срок, съобщава БНТ.

Той е трябвало да го стори до 15 юни.

Припомняме, днес стана ясно, че той е бил задържан тази сутрин в Русе по разпореждане на прокурора от Специализираната прокуратура Генка Брезашка.

Основанието било, че не е платена гаранцията от 1 милион лева, наложена му по разследването за рециклиране на опасни отпадъци и незаконен внос.

Адвокатът му Ина Лулчева обаче твърди, че арестът е незаконен, тъй като парите са били внесени вчера, а днес половин час след задържането на Бобоков платежното е изпратено по факс в прокуратурата и внесено с придружителен документ от 11.00 часа.

Пламен Бобоков платил гаранцията си, но отново е задържан

Пламен Бобоков платил гаранцията си, но отново е задържан

Вчера са били представени платежните нареждания на прокуратурата

Припомняме, че в началото на юни брат му - Атанас Бобоков, остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Адвокат на обвиняемите обаче посочва, че все още не се знае какви точно престъпления прокуратурата твърди, че са извършили обвиняемите.