Жертва на домашно насилие отказа да свидетелства срещу насилника си в Бургаския районен съд по дело за изменение на мярката за неотклонение спрямо обвиняемия.

Поради тази причина 28-годишният мъж е пуснат под домашен арест, като до този момент мярката му бе "задържане под стража". Оказва се, отказът на жената да подаде показания, може да промени също вида и характера на обвинението.

Относно случая припомняме, че на 1 август обвиняемият Георги К. се заканил с убийство на бременната си в 7 месец приятелка М.И., като освен това й нанесъл побой. На 3 август Георги К. бе оставен в ареста за постоянно и бе обвинен по чл. 144, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК.

В хода на производството е внесено искане за изменение на мярката за неотклонение спрямо обвиняемия, когато пострадалата се е отказала от показанията до момента "срещу съжителя си", посочват от съда. Това води до извода, че Георги К. ще бъде под домашен арест в жилището, където живее и пострадалата.

При разглеждане на искането за изменение на мярката за неотклонение на Георги К., настоящата съдебна инстанция счете, че от събраните доказателства в досъдебното производство обвиняемият Георги К. вероятно е съпричастен към извършване на престъплението.

Задържаха бургазлия, пребил и заплашил с убийство бременната си приятелка

Задържаха бургазлия, пребил и заплашил с убийство бременната си приятелка

Повдигнато му е обвинение