Стотици врачани се събраха на мирен протест заради убийството на 18-годишния Тодор Йорданов, съобщи tribali.info. Множеството е пред сградата на районното полицеско управление във Враца.

Протестиращите настояват шефовете на полицията в града да отидат при тях. Мирният протест беше обявен за 18 часа, но хората започнаха да се събират половин час по-рано и час след началото все още прииждаха хора.

"Ще стоим тука за това момче, докато виновниците си получат наказанието, което заслужават - минимум доживотно". "Това с 5-те години е смешно", коментират протестиращи.

Хората скандират "Убийци". В четвъртък в града ще има протестно шествие от училището на Тодор, което ще стигне до лобното му място.

Събралите се са както скърбящи съученици и близки на момчето, така и граждани, съпричастни с болката на опечалените. Съучениците на Тодор са потресени от загубата и със сълзи на очи се молят за възмездие.

Обвиниха братята, убили ученик на пътя във Враца

Обвиниха братята, убили ученик на пътя във Враца

Инцидентът стана в центъра на града пред множество свидетели

Сред протестиращите е и семейството на Ники – момчето, което преди две години беше пребито до смърт от трима мъже. Майката на Ники казва, че не вярва вече в правосъдието. Майката на друго починало момче - "самоубилия се" Стефан, също се присъедини към протеста.

Част от протестиращите издигнаха лозунги с надпис „И тези убийци ли ще получат по 18 години затвор, господа съдии?“ и „Има ли полиция, прокуратура и съд във Враца???“. Мнозина бяха със запалени свещи в знак на почит към починалия. Исканията на събралите се пред полицита е да бъдат отсъдени справедливи присъди за побойниците, а не да бъдат пуснати на свобода безнаказано.