Почина младият мъж, който бе прострелян минути след 12 часа на обяд в центъра на Кържали, написа "24 часа". Инцидентът е стана на уличка на пазара в родопския град. 30-годишният е издъхнал в болницата в Кърджали. Според БНР, починалият е познат на полицията.

17-годишен е произвел три изстрела с пистолет и е ранил млад мъж. Пострадалият е откаран веднага в болница с минаващ наблизо автомобил. Полицията е отцепила местопроизшествието.

Според "Родопи24" в основата на скандала е спор за жена. "Имаше караница, в която участваха жители на квартал "Боровец". Последва стрелба, един от мъжете падна прострелян на земята", разказаха очевидци пред местното издание.

От БНР съобщиха, че става въпрос за отвлечено момиче, което трябвало да се омъжи за брата на починалия.

Според БГНЕС, болницата в Кърджали е под обсада, жандармерия и полиция преградиха входа към Спешното, след като близки на убития при престрелка днес по обяд се струпаха в очакване. Пропускат се само линейки, частните автомобили се проверяват, два бронирани автомобила и патрулки дежурят за реда.

По-късно от Окръжна прокуратура-Кърджали съобщиха, че е започнато разследване по производство за умишлено убийство, което е престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. От държавното обвинение обясняват, че около 12,30 часа, е възникнал скандал между две лица близо до Общинския пазар в Кърджали.

Двамата мъже си разменили удари с ръце, след което последвали няколко изстрела с оръжие. В резултат на това единия от участниците в скандала – М.Р., на 30 г. от село Петлино, община Кърджали, е бил ранен. Пострадалият е бил транспортиран до местната болница, където е починал.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали установяват свидетелите на инцидента и се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия.

Сутринта пред Нова телевизия бившият директор на Института по психология към МВР проф. д-р Калин Гайдаров коментира твърденията, че все по-често българите закупуват газово оръжие. "Огнестрелните и хладните оръжия дават самочувствие", каза той.

"Някои хора си купуват оръжия не за да се защитават, а за да нападат. Други пък искали да получат "усещането за мъж". Третата група били онези, чиято цел наистина е само и единствено защитата на собствената им сигурност.

Въпросът е да имаш уменията да не попадаш в конфликтни ситуации или да се измъкнеш от тях без да се налага да използваш оръжие", заяви проф. Гайдаров.