Двамата мъже, направили опит за палеж на цистерна във Видин, са имали изключително добра подготовка, организация и планиране на престъпното деяние. Това съобщиха от "24 часа" по думи на директора на ГДНП на МВР главен комисар Христо Терзийски.

Той посочи, че предстоят още процесуално-следствени действия по случая и в случай че е необходимо, ще бъдат ангажирани и експерти от Института по криминалистика.

Терзийски заяви, че вече има версии относно мотивите за престъплението, но обвиняемите не са се възползвали от правото си да дават обяснения при досъдебното производство.

Осуетили палеж на десеттонна цистерна във Видин

Осуетили палеж на десеттонна цистерна във Видин

Инцидентът е директна атака срещу държавата, според Гешев

Работи се по няколко версии, като не се изключва нито една, коментира той и призна, че ако полицията е разполагала с показания от обвиняемите, е щяло да има повече яснота.

Въпреки че има данни относно съучастниците и поръчителите, все още не могат да се посочат конкретни факти и лица, тъй като в момента се води досъдебно производство.

Припомняме, на 5 март беше осуетен палежът на десеттонна цистерна във Видин. Тя била пълна с нефтопродукти и по думи на зам.-главния прокурор Иван Гешев градът е щял да гори една седмица, ако палежът е бил успешен.

Два дни по-късно двамата мъже, задържани при опита за палеж на Граничното полицейско управление, бяха оставени за постоянно в ареста.

Постоянен арест за подпалвачите във Видин

Постоянен арест за подпалвачите във Видин

Носели импровизирани бомби с 10 литра бензин