В присъствието на подсъдимия за подкуп катаджия Сашо Тръпков, Софийският градски съд (СГС) изгледа клиповете, които взривиха интернет пространството и на които се вижда как той взема пари от шофьори.

Заснети са девет любителски видеофайла, на които се вижда как катаджията и колегата му спират автомобили за проверка. Подсъдимият Тръпков прави впечатление, че спира предимно джипове. Процедурата при всички шофьори е идентична. Той им иска документите за проверка, след това им ги връща, но разговорът между катаджията и шофьора продължава.

На няколко видеоклипа се вижда как Тръпков взема двадесетолевка, както и десетолевка.

На един от файловете обаче прави впечатление, че катаджията държи банкнота от 10 лева, подпирайки ръката си на автомобила, който е със спуснат прозорец. Не се вижда обаче ясно дали катаджията изпуска неволно банкнотата след това в колата, или все пак успява да я смачка и прибере за себе си.

Това наложи съдът няколко пъти да изгледа на забавен ход видеото, тъй като защитата на Тръпков заяви, че банкнота от 10 лева се вижда, но тя не е в ръката на клиента ѝ.

Прокуратурата възрази, като подчерта, че се вижда много ясно как банкнотата е в дясната ръка на подсъдимия и остава в нея. Дали обаче Тръпков е успял да прибере банкнотата и от този водач, ще се изяснява в хода на делото, тъй като дори при повторното разглеждане на клипа не стана ясно по категоричен начин.

Предстои изслушване на експертиза във връзка с любителските видеоматериали, както и изслушване на няколко свидетели.