Столичните катаджии са спрели от движение 11 автомобила и са отнели девет шофьорски книжки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Това е станало в рамките на специализирани операции в периода 15 - 17 април и 29 април - 1 май.

Униформените са извършвали проверките предимно в тъмната част на денонощията заедно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и „Центъра за градска мобилност.

Те са следили за неправилно паркирани МПС-та, предимно в центъра на столицата, пред увеселителни и питейни заведения. Осъществяван е и контрол по безопасност на движението.

Общо са били проверени 170 моторни превозни средства и 170 души. 144 шофьори са тествани за алкохол. 47 автомобила са били репатрирани.

Служителите на реда са съставили пет акта на пияни шофьори, 17 акта и 29 фиша за различни нарушения сред които: неправоспособност, нередовни документи, неправилно паркиране и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Основно репатриране на автомобили е извършвано в часовия интервал между 22.00 и 1.00 часа. Спецакциите са заради сигнали, че шофьорите нарушават правилата за паркиране.