Полицаи от ОДМВР - Бургас и Районно управление - Несебър проверяват дейността на увеселителни заведения, дискотеки и таксиметрови фирми, функциониращи на територията на Слънчев бряг.

Проверките са започнали вчера, 11 май. Целта е да се гарантира спокойствието и сигурността на почиващите туристи в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон.

Заедно със служителите от други институции (Националната агенция по приходите, Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и др.) полицаите проверяват сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персонала, заплащането на осигуровки и други. Таксиметровите шофьори се проверяват за наличие на разрешителни за работа.

Предвижда се проверките да продължат. За по-добра координация на сътрудничеството между различните държавни институции на 22 май, понеделник, ще се проведе среща между представителите на ведомства.

От МВР Бургас припомнят, че в рамките на миналогодишния летен сезон на територията на Бургаски регион започна да функционира Координационен център за противодействие на нарушения и престъпления при прилагане на българското законодателство. Координационния център регулира функционирането на туристически и обслужващи ги обекти - хотели, увеселителни заведения, търговски обекти и съпътстващи услуги. Най-засилено се следеше данъчната и фискалната политика.