Полицаи от Исперих разкриха телефонни измамници. Заподозрените са извършили четири телефонни измами в района, съобщи МВР. В разследването са участвали и полицаи от Попово.

Разследването започнало на 9 октомври, когато 71-годишна жена след като дала 2100 лева на измамниците, е потърсила помощ в полицията, осъзнавайки, че е станала жертва на измама.

Същият ден към 13 часа тя получила обаждане на стационарен телефон от мъж, който се представил за следовател. Той я убедил да остави на входната врата плик с 2100 лв., с обещанието след "приключване на операцията" да й бъдат върнати.

По случая веднага било образувано досъдебно производство. Полицаите задържали двамата извършители на престъплението - на 43 и на 31 години от село Хърсово. И двамата са криминално проявени и осъждани.

При извършените претърсвания са намерени и иззети множество СИМ-карти, включително и такива на румънски оператори, както и част от парите на потърпевшите. Изяснено е, че мъжете са автори на общо четири измами в дните 8, 9 и 10 октомври - една в Попово, една в Исперих и две в Кубрат.

Двамата са задържани в РУ-Исперих за срок до 24 часа.