Два месеца е подготвяна специализираната акция в дискотека „Плаза” в Студентски град. Ударът бил насочен към дилъра, а не към заведението. Това обясни в студиото на предаването „Тази сутрин” по БиТиВи директорът на СДВР Младен Маринов.

Припомняме, че при спецакцията в петък през нощта бяха задържани 7 души. Впоследствие от тях в ареста останаха двама служители на заведението - Марио Маринов и Игнат Ханджиев.

Вчера се очакваше Софийският градски съд да разгледа искането на прокуратурата за постоянния им арест. Съдебният състав обаче го остави без разглеждане и прехвърли на спецсъда наркодилърите. С разпореждане на съдия Димитрина Ангелова съдебният състав прекрати производството и изпрати материалите по досъдебното производство и искането на Специализираната прокуратура по компетентност.

Шефът на столичната полиция коментира, че задържането на дилър в заведение е трудна операция, защото на входа му има охрана. В дискотеката в петък вечерта влезли полицаи като клиенти. Те били без оръжие. Именно тези служители на реда са задържали пласьорите на наркотици и техни клиенти.

„Знаете, че това пространство (пласирането на наркотици) не търпи вакуум – има търсене и винаги ще се намерят лица, които да предлагат”, коментира Младен Маринов.

Запитан дали се проверява информацията, че полицаи от 7 Районно управление са покровителствали разпространението на наркотици в дискотека „Плаза”, той заяви, че дирекция „Вътрешна сигурност” към МВР проверява всеки подобен сигнал.

Шефът на СДВР отправи призив към гражданите и собствениците на заведения, които знаят за пласиране на дрога, да подават информация в полицията.

Маринов напомни, че наскоро двама полицаи бяха задържани за продажба на наркотици. Те ще бъдат уволнени, категоричен е той. Двамата униформени още се намират в ареста.

Относно таксиметровия шофьор, който се издирва заради убийството на приятелката си и последвалата катастрофа, полицията не разполагала с информация да е преминал границата.

Младен Маринов коментира и кризата с нелегалните мигранти в София. Според него към момента ситуацията в столицата е спокойна и кризата била овладяна. 30 нелегални имигранти са били задържани преди дни.