Седем лица са задържани снощи при операция на СДВР срещу мрежа за разпространение на наркотици в нощно заведение в Студентския град. Това стана ясно на извънреден  брифинг в СДВР.  

Двама от задържаните са служители на заведението. Очаква се след преглед на документите на заведението да се изясни дали единият от тях е имал договор за управител на дискотеката, каквато е информацията към момента.    

Директорът на СДВР Младен Маринов подчерта, че има хванати клиенти, както и дилър.
Открит е и наркотик.

Маринов допълни, че е била изградена система за разпространение, която е гарантирала сигурността на дилърите. Те получавали ранно известие, ако се появят полицаи.

Установено е, че в дискотеката има и специално помещение, пригодено за употреба на наркотици.

„Помещението e пригодено и като сервизно помещение, но с изключителен лукс, който позволява ползването на наркотични вещества.” -  поясни Маринов.

Схемата действала от около 3 месеца

Предстои да бъдат изготвени експертизи, които да установят какъв е разпространяваният чрез мрежата наркотик.   

Шефът на СДВР поясни, че по първоначални данни става въпрос за скъп наркотик

Маринов бе категоричен, че дрогата не е била предназначена за трафик, а за местно разпространение. Този извод той направи от количеството и начина по който е била опакована.

Той не даде информация какво е точното количество на намерените наркотици.

Шефът на СДВР поясни, че служителите работят системно, като в Студентския град се извършват проверки за начина, по който се охраняват дискотеките.     

На двамата задържани служители   утре ще бъде разгледана мярката за неотклонение.   

Междувременно стана ясно, че на единия от тях, освен повдигнатото обвинение за разпространение на наркотици, са повдигнати и други – за съпротива при задържане и системно предоставяне на помещение за употреба на наркотици.

Работата по случая продължава. Ще бъдат разпитани собствениците на заведението и персоналът. Тепърва ще се установява кой каква роля  имал в мрежата.