Полицаи пострадаха при сблъсъци преди дербито "Левски" - ЦСКА в София, съобщиха от МВР.

Около 11.30 часа днес в полицията бил получен сигнал за скандал между две групи фенове на отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА" в района на бул. "Ситняково" близо до търговски център. По първоначални данни при спиране на светофар от два автомобила изскочили деветима души, които започнали да трошат автомобилите на опонентите си.

На мястото пристигнали екипи на полицията, които предотвратили разрастването на скандала. Част от участниците са леко пострадали, други опитали да избягат, но са задържани и отведени в столични полицейски управления. Работата по случая продължава.

Извънредни мерки за дербито "Левски" - ЦСКА

Извънредни мерки за дербито "Левски" - ЦСКА

Футболната среща ще се проведе днес на Националния стадион "Васил Левски" от 13,00 часа

Малко по-късно, около 12.30 часа в полицията постъпил сигнал за скандал между две групи фенове на ПФК "Левски". При предприетите действия за овладяване на ситуацията са пострадали двама полицейски служители, по които били хвърлени предмети. Те са откарани в болница, за да им бъде оказана медицинска помощ.

Част от участниците в скандала са задържани. Предстои самоличността на останалите да бъде установена.

По последна информация преди, по време и след дербито са задържани общо 44 души за нарушаване на обществения ред, носене на забранени предмети, пиротехника, и наркотични вещества.

Преди старта на футболната среща задържаните са 38, от които 13 не са допуснати в района на стадиона заради носене на забранени предмети, шестима са били без документи за самоличност, а от други трима са иззети наркотични вещества. След края на мача са задържани 6 души, които по време на дербито са хвърляли предмети по пистата и терена. На посетител, на когото му е прилошало, е оказана помощ и е откаран в болница.