Служители на Областната дирекция на МВР във Варна задържаха 500 кг контрабанден тютюн при специализирана полицейска операция.

В хода на операцията по противодействие на икономическата престъпност в землището на село Аврен, област Варна, полицаите открили фургон, приспособен за нелегално съхранение и обработка на тютюн без акцизен бандерол.

Във фургона са открити около 100 кг нарязан тютюн, други близо 400 кг тютюн на бали, както и машина за рязане на акцизната стока. Имало и електронна везна и два казана за обработване на суров тютюн.

Във фургона имало трима мъже, които към момента на проверката режели тютюна. Тримата са известни на органите на реда. Установено е, че мъжете се занимавали с престъпна дейност от около година.

По случая е образувано досъдебно производство.

Граничните полицаи от Граничното полицейско управление - Благоевград също са заловили голямо количество от контрабандната стока.

Снощи, 1 август, около 21.30 часа, полицаите засекли 29-годишния А. З., който пътувал с лекия си автомобил.

Полицаите предприели действия по претърсване на гаража на местния жител. Там те открили общо 277 300 къса контрабандни цигари от различни марки.

Голяма част от кутиите били без бандерол, а на 650 от тях имало македонски акцизен бандерол. Откритата контрабандна стока е иззета с протокол за претърсване и изземване в присъствието на представител на община Благоевград.

А.З. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.