Парламентарно питане на бившия вътрешен министър и депутат от БСП Михаил Миков провокира гневната реакция на зам.председателя на парламента и депутат от Атака Павел Шопов.

Миков попита настоящия вътрешен министър Цветанов за посещението отпреди няколко месеца на лидера на Атака Сидеров в СДВР и срещата му със столичния полицейски шеф.

Поводът е инцидентът през 2008 година, когато по време на протест в София пострада евродепутатът от Атака Димитър Стоянов.

По думите на Миков Сидеров е отправил обидни квалификации към служителите на МВР и е оказал политически натиск за отстраняване на полицаите, замесени в инцидента.

В отговора си Цветан Цветанов отрече да е имало политически натиск, като в същото време информира, че проверката е показала, че въпросните полицаи са действали законосъобразно и не са извършили нарушение и своеволие спрямо евродепутата от Атака.

Малко по-късно думата поиска Павел Шопов, който заяви, че БСП е преди всичко номенклатурна партия, коато сега действала с нови методи, не както през 1944 г. със сила, за да дойде на власт.

Той дори обвини БСП в изнасяне темите на матурата по БЕЛ.

Според него БСП никога не си е отивала от МВР и социалистите са "смесени с мутрите". Шопов се обърна към вътрешния министър Цветан Цветанов, че в МВР витаят призраците на бившите комунисти.

„Михаил Миков се криеше като мишок в МВР", заяви още Павел Шопов, визирайки ареста на евродепутата Димитър Стоянов и опитите на атакистите да се срещнат с тогавашния шеф на МВР.

Според Шопов лично Миков е изпратил на онзи протест „мутрите в униформи", които са били хората на Атака.

Докато Шопов говореше, съвсем усърдно бившият вътрешен министър Михаил Миков записваше изказването на колегата си.

Взимайки думата за лично обяснение, той заяви първо, че БСП няма нищо общо с въздухоплавателната компания „Луфтханза" (припомняме скандала предизвикан от Волен Сидеров на борда на самолет от немската авиокомпания).

За да защити партията си той припомни перипетиите на атакистите в съда - делото срещу Сидеров, както и нахлуването му в редакцията на в-к 24 часа.

Миков приветства оневиняване на полицаите и припомни заловените боксове, метални прътове и други по време на въпросния протест през 2008 година, когато стана инцидентът с Димитър Стоянов.