В хода на спецакция по установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици, криминалистите от Областната дирекция на МВР в Сливен са разбили 2 нарколаборатории в рамките на един ден.

На 24 януари, сряда, в в центъра град Сливен, в момент на продажба на наркотици, е задържан мъж на 37-годишна възраст. В него полицаите намерили плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество. Видът на дрогата се оказал метамфетамин, а количеството било 2 грама.

Междувременно в квартал на град Сливен е извършена проверка на двама мъже, съответно на 31 и 32 години, и 21-годишна жена. При претърсването им полицаите намират общо 7 грама метамфетамин и 5 грама канабис.

По-голямото количество наркотични вещества, които тримата притежавали, усъмнило полицаите. При последвал обиск на адрес, униформените установили цяла лаборатория за производство на дрога. В помещенията имало прекурсори, вещества, материали и предмети, служещи за производството на високорискови наркотични вещества. От жилището полицаите иззели още наркотици.

Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Работата по установяването и документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен.

Задържаха 21 души при разкриване на 5 наркооранжерии в добричко

Задържаха 21 души при разкриване на 5 наркооранжерии в добричко

При спецоперация са проверени 25 адреса и пет моторни превозни средства

На същата дата лаборатория за наркотици е установена и в Котел. По време на акция криминалистите в Котел спират за проверка автомобил, управляван от 29-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. В автомобила имало и други двама криминално проявени лица, съответно на 22 и 27-годишна възраст.

Полицаите започнали обиск на автомобила, при което открили 8 грама метамфетамин. 
Полицаите обаче открили и други съмнителни предмети, които били в багажника на колата. В багажника криминалистите намерили торби, съдържащи предмети и вещества от мобилна нарколаборатория.

Последвали обиски и на жилищата на задържаните, където са открити още 2 грама дрога и още предмети, служещи за производството на синтетична дрога.

Тримата са задържани. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен.

Задържаха баба дилър на хероин в Благоевград

Задържаха баба дилър на хероин в Благоевград

Тя помагала на сина си в продажбата на дрога