Полицейски служител е пострадал при опит да бъде прекратено сбиване в кв. "Раковица" в Берковица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Около 22:40 ч. на 1 август 2023 г. в Районното управление в Берковица е постъпил чрез спешния телефон 112 сигнал за нанесен побой на непълнолетен на ул. "Мир" в квартала. На място били изпратени полицаи, които заварили там пострадалото момче, което е на 15 години, и 34-годишния му баща. Докато изяснявали обстоятелствата по подаването на сигнала към таткото и сина се приближил 32-годишен мъж, който ударил бащата. Между двата ромски рода възникнала свада, прераснала в размяна на удари, към която се присъединили и други членове на фамилиите. При опит на служителите на реда да предотвратят сбиването, парче бетон, хвърлено от 32-годишна жена, ударило в глезена на десния крак на единия полицай, при което му била причинена телесна повреда. Той е прегледан във Филиала за спешна медицинска помощ в Берковица.

В овладяването на конфликта са участвали служители на районните управления в Берковица и Монтана и сектор "Специални тактически действия" при областната полицейска дирекция.

За срок до 24 часа са били задържани 32-годишната жена и още трима жители на квартала, участвали в мелето. По случая са образувани досъдебни производства по чл. 131, ал. 2 от НК и чл. 325, ал.2.

Трима жители на Берковица пратиха свой съгражданин в болница

Трима жители на Берковица пратиха свой съгражданин в болница

Пострадалият е с комоцио