Съдът остави за постоянно в ареста полицая, разследван за блудство с 14-годишно момиче в Горна Оряховица. Това се случва година след като започна разследването по случая, съобщава Нова телевизия.

В началото на 2023 г. 48-годишният служител на МВР бе задържан, след като непълнолетно момиче заяви, че е станала жертва на сексуално посегателство от негова страна. Полицаят бе отстранен от работа и му бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест". В края на годината той бе задържан под стража, след като още пет момичета свидетелстваха, че той е имал сексуален контакт с тях, докато са били под негов надзор.

Явор Деянов обжалва промяната на мярката му за неотклонение. Съдът обаче не уважи исканията му.

По време на разследването са се появили данни за сексуални отношения с още пет момичета в периода 2019 - 2023 г. В рамките на делото, което още не е тръгнало, се очаква да бъдат разпитани близо 50 момичета, които са преминали през приемника на МВР за последните 10 години. Много от тях вече са пълнолетни.

Ако бъде признат за виновен полицаят може да получи наказание "лишаване от свобода" до 5 години за блудство с непълнолетна.

Арестуваха полицай за блудство с 14-годишна в Горна Оряховица

Арестуваха полицай за блудство с 14-годишна в Горна Оряховица

Момичето е било прибрано в арест за деца