Зам-шефът на Трето РПУ в София, който бе арестуван вчера, е обсебил печалба от спортния тотализатор. Това е категорично установено, стана ясно на брифинг с участието на говорителя на главния прокурор Сийка Милева. Полицаят е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка, а да получи печалбата от над 11 000 лв. Той е действал заедно със свой колега от СДВР.

Иначе самата сума била спечелена от възрастна жена, която сама отглежда дете. Именно жената е подала жалба през януари месец (21.01.) в районното управление, че е била обрана от джебчии в трамвай, като й липсвали документи, малко пари и тото фиш.

От проведен и печеливш за нея тираж тя спечелила сумата от над 11 000 лева, която не й е изплатена, тъй като печалби над 10 000 се изплащат по банков път в срок до 45 дни в посочена от нея банкова сметка.

Жалба била докладвана лично на заместник-началника на трето РПУ, който, нарушавайки служебните си задължения, я изпратил на свой колега - началник сектор в СДВР. Това не е законов ред, а самата жалба не е била заведена деловодно.

Арестуваха двама висши полицаи в София

Арестуваха двама висши полицаи в София

Задържани са при спецоперация

Интересното е, че в Спортния тотализатор постъпило писмо от началника на група в СДВР, с което писмо било отправено запитване кое е печелившото лице и каква е печалбата. В писмото изрично било указано цялата кореспонденция да се води с него и то на ръка.

Предстои прокуратурата да разбере как заместник-началникът на Трето районно управление се е добрал до печелившия фиш.

Действията по разследването на опита за вещно укривателство са възложени на следовател от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура и отдел "Вътрешна сигурност" на МВР. Двете длъжностни лица са задържани за срок от 72 часа. Разследването продължава като не е изключено да бъдат открити доказателства и за други престъпления, заяви зам.-районният прокурор Иво Илиев.